2013. július 3., szerda

Guinnes sörivási világrekorder magyarok

Sikerült, megcsináltuk! 2013. június 29-30-án Budapesten, az ún. Non-stop Sörmaraton során 24 óra alatt 281 vendéglátóhelyen söröztünk megadott szabályok alapján, vagyis megdöntöttünk egy kétéves Guinness-rekordot.


Az ötlet egyszerű, az ötlet nagyszerű, és akinek a fejéből ez az egész rekordkísérlet kipattant, és nem lehetünk neki a megnövekedett figyelem és a nagyszerű élmény miatt kocsmablogilag elég hálásak, a Sörtúra atyja: Fehérbálna.

Nem csak ivás

Hetek óta terveztük és szerveztük, járva a helyeket, lesve a nyitva tartást, lebeszélve a tulajokkal, üzletvezetőkkel, pultosokkal, hogy június 29-én jövünk, és kis segedelemmel, előzékeny kiszolgálással, feltett szándékunk, hogy világraszóló rekordot döntünk. Aztán eljött a nap, amit vártunk, és amitől egyúttal féltünk. Vajon kellőképpen rákészültünk? A sikerért mindent megtettünk? És aztán ott álltunk reggel 8-kor a Keleti pályaudvar környékén a rajthelynek kinevezett Sörmester söröző előtt, magunkra húztuk a kék-zöld egyenpólókat, és reméltük, hogy az elméleti matematika a gyakorlatban is működni fog. 13 sörivó, egy bájos jegyző, és egy mindent megörökítő kamerás, hogy megdöntsük a 24 óra leforgása alatt a legtöbb vendéglátóhelyen sörözés Guinness-világrekordját, amit két éve nem sikerült senkinek túlszárnyalnia. Az egykori csúcstartók egyetlen nap leforgása alatt 250 New York-i pubot látogattak meg, ahol is a rekord szabályainak megfelelően a csapat egy-egy tagja mindenhol ivott fél pint sört (2,365 dl).
Ha már maratonnak hívjuk...

A csapatunk minden téren nagyobbat gondolt. A Sörtúra és a Kocsmablog által szervezett csúcsdöntő akcióban a cél helyenként egy-egy pohár sör (3 dl) volt, tetézve azzal, hogy Budapest legalább öt kerületét érintjük, miközben autót vagy tömegközlekedési eszközöket nem használunk.
Beszédes számok

És sikerült! Tényleg kemény tempót diktálva, a rendelkezésükre álló időt csak részben kihasználva 18 óra alatt minimum 30 kilométert gyalogoltunk (nettó 28,6 km, de többször kerültünk és lyukra futottunk), 281 vendéglátóhelyen fogyasztottunk – a 234-es számot figyelmetlenségből kétszer emeltük a magasba -, vagyis 3,84 percenként értünk el egy-egy újabb helyre. Mindeközben 84,3 liter sört ittunk (fejenként 13 korsó), a számlák tanúsága alapján 145 és 680 forint közötti árakon, mindösszesen 85.000 forintért.
A résztvevők

Tény ami tény, bizonyos szempontból rutinos versenyzőnek számítunk, hiszen egyiküktől sem áll távol ez a fajta szórakozási forma. Az eseményen a Sörtúra, a Kocsmablog, a Szegedi Kocsmák, a Sörjárőr, a Quiznight, a Sörpong mellett két lelkes olvasó is képviseltette magát, plusz ugye azok az önzetlen segítőink, akik nélkül ezt az eredményt hitelesíteni lehetetlen volna. És most név szerint:

1.) Verba Gergely - Sörtúra (főszervező és ötletgazda)
2.) Puska Tamás - Kocsmablog (főszervező)
3.) Sztrieska Csaba - Sörtúra
4.) Darvas Gábor - Quiznight
5.) Kiss-Csitári Péter - Sörjárőr
6.) Szabó Zsolt - Szegedi Kocsmák
7.) Veres Dániel - Quiznight
8.) Kovács Márton - Sörpong
9.) Császár Gábor - Sörtúra
10.) Endrédi Dániel - Kocsmablog
11.) Hegedűs Mátyás - Quiznight
12.) Kovács Tamás - vendég
13.) Pozsár Balázs - vendég
jegyző: Šťovíčková Anna - Kocsmablog
videós: Törőcsik Kálmán - CamOne Hungary

Forrás: kocsmablog.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése