2013. április 7., vasárnap

A világ legdrágább utazása


Mindenki álmodott már arról, hogy hátratolja irodai székét, fogja a táskáját és befizet egy világkörüli útra. Aki meg is szeretné tenni, annak nincs másra szüksége, mint egymillió fontra és két évre, ennyibe kerül és ennyi ideig tart ugyanis a világ minden bizonnyal legdrágább utazása, amely 962 világörökségi helyszínt érint, Magyarországon például a tokaji borvidéket.

A luxusutakra specializálódott Hurlingham Travel által szervezett és a veryfirstto.com ajánlatában szereplő út lélegzetelállító látványosságokat kínál a résztvevőknek: elviszik őket többek közt a Tádzs Mahalhoz Indiában, Angkorba Kambodzsában, a piramisokhoz Egyiptomban és Mexikóban, a Tiltott városba Kínában és a Machu Picchura Peruban.

Nem maradt ki a kínálatból a vietnami Halong-öböl, az egyesült államokbeli Grand Canyon, a jordániai Petra romváros, a lenyűgöző Iguazu-vízesés Argentína és Brazília határán, az Athos-hegy és az Akropolisz Görögországban, a Tower Londonban - és még további 949 helyszín, amelyet az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított - írta a The Daily Mail című brit lap.

Magyarországon a budapesti Duna-parttal, a budai Várral, az Andrássy úttal, Hollókővel és környékével, az aggteleki cseppkőbarlanggal, a pannonhalmi apátsággal, a Hortobággyal, a pécsi nekropolisszal, a Fertő-tavi kultúrtájjal, valamint a tokaji borvidékkel ismerkedhetnek meg az utasok. Az út összeállításakor azt vették figyelembe, hogy a helyszínek biztonságosak legyenek a látogatók számára, emellett elérhető legyen business classt kínáló járatokkal.

Az utasok kényelméről is gondoskodnak a szervezők, akik többek közt a párizsi George V. hotelben, a New York-i Plazában, a velencei Cipriani Hotelben és a moszkvai Ritz-Carltonban szállásolják el ügyfeleiket. "Ez a legizgalmasabb út, amelyet valaha összeállítottunk és az elképzelhető legérdekesebb kaland is egyben" - fogalmazott az utazási iroda szervezője.

Az út a Very First To kínálatában szerepel, a vállalkozás egyedülálló élményeket kínál ügyfeleinek. Korábbi ajánlatai között szerepelt például 170 ezer fontért, hogy a megajándékozott személy egymillió rózsaszirommal körülölelve ébredhet Valentin-napon, de ez a cég kínálta a világ legdrágább karácsonyi vacsoráját is 125 ezer fontért négy személyre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése