2013. március 31., vasárnap

Kimi jövője a Forma 1-ben


A Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz hivatalosan is megerősítette, hogy Kimi Räikkönen is a listájukon szerepel a jövő évet illetően.



A finn világbajnok nagyszerű teljesítményt nyújt a Lotus csapatnál, ahol 2012 óta versenyez. Räikkönen 2010 és 2011 között nem állt rajthoz a Forma-1-ben, miután a Ferrari Fernando Alonso idő előtti érkezése és a Santander bank nyomására úgy döntött, hogy Felipe Massát tartja meg.

Räikkönen többek között a Toyotától, a McLarentől és a Mercedestől is kapott ajánlatot, de ő inkább a ralit, a WRC sorozatot választotta. A „Jégember” 2012-re azonban visszatért, és az első lotusos évében rögtön a harmadik helyen fejezte be a bajnokságot, mely egy igazán impozáns visszatérés volt a részéről.

A brit csapat idén is erősnek tűnik, és noha Räikkönen jól érzi magát a Lotusnál, továbbra sem döntött a jövőjéről. A Lotus körül állandó kérdést jelent a finanszírozás, noha a csapat állítja, biztonságban vannak és a Red Bull valószínűleg előbb szállna ki a sorozatból, mint ők.

A legutóbb Malajziában történtek ismét beindították a pletykagépezetet, miszerint 2014-től új csapattársa lehet a háromszoros világbajnok Vettelnek. A Bild állítja, Webber nem kap új kontraktust és 2014-től már más fog versenyezni a helyén. A lista végtelennek tűnhet, melyen Räikkönen neve biztosan ott szerepel.

„Mark egyértelműen a jelöltek között van a 2014-es évet illetően. Egyedül csak ő tudja, hogy mikor vonul vissza.” – kezdte a 68 esztendős Mateschitz a Speedweek lapnak.


„Mindig is szívesen látjuk őt, csakúgy, mint az olyan gyors juniorjainkat, mint Vergne és Ricciardo. Sajnálom, hogy most csak egy diplomatikus választ kapnak tőlem ezzel kapcsolatban, de jelenleg minden nyitott. Egyelőre minden más merő spekulációnak minősül.”

Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője Bernie Ecclestone szerint a először a Red Bullhoz akart szerződni, amire a vezetőség azonban nemet mondott. Ezt Christian Horner csapatfőnök árulta el. Ennek ellenére Räikkönen ott van a csapat listáján, hiszen a finn jó kapcsolatot ápol a némettel és nem az a fajta, aki bármiért is balhézna. Nem beszélve arról, hogy a marketingértéke messze a legjobbak között van.

„Kimi egy hűvös karakter, aki gyors is. Mindig is a jelöltek között szerepelt és ez most sincs másképp.”

A Red Bull és Räikkönen legutóbb a WRC-ben dolgozott egymással. Az energia italgyártó cég volt az, mely a finnek ülést biztosított a Citroennél 2010-ben.

Forrás: live. hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése